Print

Recept: Lo Mein Noodles (met biefstuk)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Lo Mein is een Chinees gerecht dat bestaat uit Chinese tarwenoedels of noodles met gewokte groenten, eventueel aangevuld met gebakken vlees of garnalen en een sojasaus. Het is een soort tjap tjoy maar dan met noedels. Dit simpele gerecht is ideaal voor een doordeweekse avond, maar ook voor het opmaken van restjes groenten in de groentelade! En daarnaast niet verplicht, maar je kunt ook biefstuk, kip of garnalen toevoegen aan het recept.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vegetarische gerechten
  • Cuisine: Chinese keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gr biefstuk
  • 180 gr ramen noodles
  • 250 gr champignons, in plakjes
  • 2 baby paksoi, in stukken
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 1 wortel, in dunne reepjes
  • 2 bosuien, in ringen,
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • neutrale olie om in te bakken

Voor de saus:

  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 el donkere sojasaus
  • 1 el Shaoxing rijst wijn (of gebruik Mirin of sherry)
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl suiker

Instructions

  1. Breng als eerste een pannetje water aan de kook voor de noodles. Volg de bereidingstijd op de verpakking. Giet ze daarna af in een bolzeef en spoel goed na met koud water. Laat uitlekken.
  2. Meng in een kommetje de ingrediënten voor de saus samen en zet apart.
  3. Verwarm een beetje olie in een wok op hoog vuur en bak de hele biefstuk rondom kort maar krachtig aan. Schep uit de pan en laat afkoelen op een bord. Snijd daarna in dunne plakjes.
  4. Verwarm een extra eetlepel olie in de wok en voeg hier de champignons, het ‘witte’ gedeelte van de paksoi, paprika en wortel aan toe en wok dit gedurende 1-2 minutenop hoog vuur.
  5. Voeg daarna het ‘groen’ van de paksoi, de bosui en knoflook toe en wok ook mee gedurende 1 minuut. Schenk de saus erbij en roerbak het geheel goed door gedurende een paar minuten.  
  6. Haal de noodles een beetje los met je vingers en voeg toe aan de pan. Stop de plakjes biefstuk er ook bij. Gebruik een wokspatel om het geheel goed door te husselen zodat de noodles en het vlees ook wat van de saus meekrijgen. TIP van Betty: gebruik twee eetstokjes om de noodles wat uit elkaar te trekken en rond te roeren in de pan. Serveer de lo mein noodles met biefstuk direct

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Heb je nog veel restjes groenten in je koelkast? Dan kun je deze waarschijnlijk wel kwijt in dit makkelijk noedel gerecht. Niet alleen paksoi en paddestoelen smaken heerlijk in Lo Mein noodles, maar ook Chinese kool, bimi & broccoli, peultjes of spinazie. Voeg het gerust toe en hou circa 200 gram roerbakgroenten per persoon aan.