- Als eerste ga je alle groenten voorsnijden voor dit gerecht. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Schil de gember en hak fijn. Snijd de prei in de lengte door en spoel goed uit onder de kraan. Snijd daarna de prei in halve ringen. Schrap de wortels en snijd in blokjes. Schil de zoete aardappels en snijd in blokken van 2 x 2 cm. Boen de champignons schoon en snijd in parten of plakjes.
- Verhit een scheutje olie in een ruime braadpan en bak de ui glazig in 2 minuten. Voeg de knoflook, gember, prei en wortel toe en bak mee gedurende 3 minuten. Voeg daarna de zoete aardappel, champignons, garam masala, kurkuma en verkruimeld bouillonblokje toe en bak ook mee gedurende 2 minuten.
- Schenk de inhoud van het blik tomaten erbij en voeg de linzen toe. Breng aan de kook en verlaag daarna het vuur naar lage temperatuur. Laat met de deksel op de pan gedurende 20 minuten sudderen.
- Check het waterpeil en of de pan niet droog staat – voeg anders dus half kopje water toe- en plaats de boerenkool bovenop. Schep een aantal keren om tot deze wat slinkt en plaats daarna de deksel weer op de pan. Laat nog een extra 20 minuten stoven.
- Breng de linzen stoofschotel op smaak met zout en peper en serveer direct met naan en chutney.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty