Print

Recept: Vegan Linzen Stoofschotel met garam masala

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Lekker opwarmen na een frisse (winter)dag doe je met deze vegan linzen stoofschotel met garam masala kruiden. De linzen bevatten lekker veel eiwitten en met gezonde vezels uit boerenkool en zoete aaardappel maak je een gezonde maaltijd om van te smullen. Lekker met naan en bijvoorbeeld chutney.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 50 min.
  • Total Time: 1 uur en 5 minuten
  • Yield: 4 - 6 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Method: stoven
  • Cuisine: Indiase keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • duimpje gember
  • 1 prei
  • 2 wortels
  • 2 zoete aardappels (ca 300 gram)
  • 200 gram champignons
  • 1 el. Garam masala kruiden
  • 1 tl. gemalen kurkuma
  • 1 (kruiden)bouillonblokje
  • 1 blik gepelde tomaten (400 ml)
  • 200 gram boerenkool, grof gesneden
  • 400 gram beetgare linzen (uit blik, pot of stazak)
  • plantaardige olie, voor het bakken
  • peper & zout

Voor erbij:

Instructions

  1. Als eerste ga je alle groenten voorsnijden voor dit gerecht. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Schil de gember en hak fijn. Snijd de prei in de lengte door en spoel goed uit onder de kraan. Snijd daarna de prei in halve ringen. Schrap de wortels en snijd in blokjes. Schil de zoete aardappels en snijd in blokken van 2 x 2 cm. Boen de champignons schoon en snijd in parten of plakjes.
  2. Verhit een scheutje olie in een ruime braadpan en bak de ui glazig in 2 minuten. Voeg de knoflook, gember, prei en wortel toe en bak mee gedurende 3 minuten. Voeg daarna de zoete aardappel,  champignons, garam masala, kurkuma en verkruimeld bouillonblokje toe en bak ook mee gedurende 2 minuten. 
  3. Schenk de inhoud van het blik tomaten erbij en voeg de linzen toe. Breng aan de kook en verlaag daarna het vuur naar lage temperatuur. Laat met de deksel op de pan gedurende 20 minuten sudderen. 
  4. Check het waterpeil en of de pan niet droog staat – voeg anders dus half kopje water toe- en plaats de boerenkool bovenop. Schep een aantal keren om tot deze wat slinkt en plaats daarna de deksel weer op de pan. Laat nog een extra 20 minuten stoven.
  5. Breng de linzen stoofschotel op smaak met zout en peper en serveer direct met naan en chutney.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty