Print

Recept: Limoncello Tiramisu Taart

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Met deze prachtige gele Limoncello tiramisu taart maak je van elke gelegenheid een feestje! Vervang de koffie in dit bekende Italiaanse dessert eens door limoncello voor een compleet andere en lekker frisse ervaring! Om je (lange) vingers bij af te likken zo lekker!

Ingredients

Scale
  • 350 gram lange vingers
  • 150 ml melk
  • 150 ml limoncello likeur
  • 300 gram mascarpone
  • 50 gram fijne suiker + 1 el extra
  • 300 ml slagroom 
  • 2 biologische citroenen
  • verse munt blaadjes

Extra:

  • Springvorm 24 cm
  • bakpapier

Instructions

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier en zet apart. 
  2. Verdeel de lange vingers in 2 porties. Giet de melk en de limoncello in een bord en roer even door elkaar. Doop 1 portie lange vingers, stuk voor stuk, in de melk-limoncello en leg op de bodem van de springvorm. Zet apart.
  3. Mix de mascarpone met 50 gram suiker in de keukenmixer. Schep daarna uit de beslagkom en zet apart. Klop vervolgens in de mixer kom de slagroom stijf met 1 eetlepel suiker. Meng vervolgens de mascarpone met de slagroom.
  4. Boen de citroenen schoon. Rasp 1 citroen en voeg de rasp toe aan het mascarpone mengsel. Roer even door. De rest van deze citroen heb je niet meer benodigd.
  5. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers in de springvorm. Doop vervolgens de rest van de lange vingers in de limoncello-melk en deze op de mascarpone laag. Daarna verdeel je de rest van het mascarpone mengsel over de lange vingers. Dek de vorm af met huishoudfolie en laat de limoncello tiramisu minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  6. Voor het serveren: snijd de overgebleven bio citroen met een scherp mes in flinterdunne plakken (deze kun je dan namelijk ook gewoon zo opeten). Plaats deze bovenop de taart. Garneer met wat verse muntblaadjes.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt de hoeveelheid limoncello in dit recept naar smaak aanpassen. 50%/50% is een mooie verhouding om de ‘alcohol’ smaak niet teveel te laten overheersen. Maar je kunt ook iets meer limoncello toevoegen en wat minder melk of andersom.