Print

Recept: Kokos makronen maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Met dit recept voor kokos makronen maken kun je eenvoudig zelf aan de slag met deze ronde kokoskoeken. Ze zijn glutenvrij maar zo lekker zacht van textuur. De geraspte kokos met gecondenseerde melk maken het een lekker zoet tussendoortje om van te genieten!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 8-9 stuks 1x
  • Category: koekjes
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

  • 60 gram eiwit (van ca 2 eiwitten)
  • snufje zout
  • 200 gr gecondenseerde melk (half blikje)
  • 175 gr geraspte kokos
  • 3 el amandelmeel.

Extra:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Giet de eiwitten met een snufje zout in een beslagkom en mix op lage snelheid heel veel zuurstof in de eiwitten. Gedurende 10 minuten zet je de mixer steeds een tandje hoger in snelheid tot er blijf doorkloppen tot er uiteindelijk ‘pieken’ vormen. Zet daarna de keukenmixer uit.
  3. Giet de gecondenseerde melk erbij en voeg ook de geraspte kokos en amandelmeel toe. Spatel vervolgens het geheel goed door zodat je een brokkelig kokosdeeg krijgt.
  4. Gebruik een ijsscoop om 8-9 bolletjes te vormen. Plaats deze met de vlakke kant op een bakplaat en zorg dat ze evenredig uit elkaar liggen.
  5. Bak de kokosmakronen gedurende 15-20 minuten af in de oven en laat daarna op de bakplaat buiten de oven afkoelen.
  6. Je kunt de kokosmakronen in een luchtdicht bakje gedurende nog max 2 dagen bewaren. Maar ze zijn natuurlijk op hun best als je ze dezelfde dag nog opeet.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatie recepten:

Speculaas-kokosmakronen

Voeg 1 theelepel speculaaskruiden toe aan het beslag. Laat na het bakken de kokosmakronen goed afkoelen. Smelt 50 gram witte chocolade en trek hier ‘lijntjes’ van over de afgekoelde speculaas-makronen en laat opstijven.

Limoen-kokosmakronen

Spatel de geraspte schil van een halve limoen mee in het beslag.Laat na het bakken de kokosmakronen goed afkoelen. Smelt 50 gram witte chocolade en trek hier ‘lijntjes’ van over de bovenkant. Bestrooi vervolgens de chocolade met wat gecrushde gevriesdroogde frambozen of aardbeien. Laat de chocolade uitharden.

Chocolade-kokosmakronen

Smelt 80 gram pure chocolade en ‘dip’ de bovenkant van de makronen in de chocolade. Zet terug neer op bakpapier en bestrooi de chocolade met een klein snufje salt flakes of een klein snufje vers gemalen peper. Laat de chocolade uitharden.