- Als eerste ga je de bodem van de taart maken. Stop de dadels in een kommetje en giet hier kokend heet water op. Laat 10 minuten staan om te wellen. Schep daarna de dadels er uit (bewaar het vocht) en stop ze in de keukenmachine met amandelmeel (of hele amandelen) en geraspte kokos. Pulseer een aantal keren en laat daarna de machine draaien om tot een smeuig dik deeg te mengen. Mocht het te droog worden kun je lepeltje van het weekvocht erbij doen.
- Bekleed de springvorm bodem en opstaande rand met bakpapier. Schep het amandelmengsel in de vorm en druk met de bolle kant van een lepel uit tot een gelijkmatige bodem. Plaats de vorm in de koeling om alvast op te stijven.
- Week de gelatine gedurende 10 minuten in koud water.
- Ondertussen klop je de roomkaas luchtig met keukenmixer met garde. Voeg de yoghurt en vanille toe en mix kort door.
- Smelt de witte chocolade au-bain marie. Voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine door en roer goed door de warme chocolade met een spatel om te laten smelten. Voor de volgende stap moet de chocolade ook niet te warm meer zijn, maar mag ook niet al aan het uitharden zijn.
- Voeg de chocolade met opgeloste gelatine en Raffaello stukjes toe aan het romige mengsel. Spatel rustig en goed door en schep deze vulling in de springvorm.
- Dek de vorm af met huishoudfolie of aluminium folie en laat minstens 4 uren opstijven in de koelkast. Beter is zelfs een hele nacht!.
- Voor het serveren bestrooi je de Kokos Cheesecake met bijvoorbeeld nog extra geraspte kokos. Je kunt op ieder puntje nog een (gehalveerde) Raffaello balletjes plaatsen. En geheel in stijl met de kleuren van dit merk kun je nog wat vers rood fruit toevoegen. Snijd de taart in punten en geniet er van!
Eet smakelijk! Groetjes, Betty