Print

Recept: Kleurrijke Quinoa Salade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze salade is een heerlijk en gezond bijgerecht voor bijvoorbeeld de barbecue! Met knapperige groenten zoals rode kool en wortel, maar ook veel bladgroenten en eiwitrijke quinoa als basis. Samen met een heerlijke dressing maak je zo een hele fijne salade.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4-6 personen 1x
  • Category: bijgerecht

Ingredients

Scale
  • 50 gr quinoa
  • 1 kruiden bouillon blokje
  • 100 gr verse spinazie
  • 200 gr romaines sla
  • 150 gr geraspte wortel
  • 150 gr fijngesneden rode kool
  • 50 gr pompoenpitten
  • 50 gr zonnebloempitten
  • 5 gr verse peterselie

Voor de dressing:

  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 el witte (balsamico) azijn
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • ¼ tl zout
  • ¼ tl gemalen zwarte peper

Instructions

  1.  Spoel de quinoa goed af in een bolzeef, onder stromend water. Laat uitlekken en stop in een kookpannetje. Voeg ruim water toe + bouillonblokje en breng aan de kook. Kook de quinoa in 15 minuten gaar. Giet af en laat goed uitdampen en afkoelen.
  2. Ondertussen kun je bijvoorbeeld vast alle ingredienten voor de salade schoonmaken en fijnsnijden of raspen. Meng alle ingrediënten voor de salade in een grote schaal. 
  3. Klop in een klein kommetje alle ingredienten voor de dressing door elkaar en giet dit over de salade heen. Hussel het geheel goed door en serveer direct.

eet smakelijk! Groetjes Betty