Print

Recept: Roti met Kip masala uit de slowcooker

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Heb jij trek in roti met kip? Zet dan de slowcooker aan het werk en maak in 6 uurtjes slowcooken deze boterzachte masala kip kerrie met kousenband en aardappels. Alleen nog even de rotiplaat bakken in een koekenpan en smullen maar!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 6 uren
  • Total Time: > 6 uren
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: slowcooker
  • Cuisine: Surinaamse Keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Voor de masala Kip:

  • 500600 gram kip(dij)filet, in stukken
  • 2 sjalotten, in halve ringen
  • 5 teentjes knoflook, in plakjes
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 1 rode peper (of madamme Jeanette) in dunne plakjes
  • 1 el Roti Masala kerriemix
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gedroogde selderij
  • 2 kipbouillonblokjes
  • 250 gram aardappels, geschild en grove blokken gesneden
  • 500 gram kousenband, in stukken van 4 cm
  • 500 ml lauwwarm water

Voor erbij:

Extra:

  • slowcooker minstens 3 liter
  • koekenpan of pannenkoekenpan
  • deegroller
  • bakkwast of keukenspaan, voor bedruipen met olie

Instructions

  1. Verspreid de kip over de bodem van de slowcooker. Verdeel hier de sjalotten, knoflook, rode peper, tomaten, masala kruiden, selderij en komijn over. Daarna verkruimel je hier de bouillonblokjes overheen.
  2. Rangschik vervolgens de aardappels en daarover de kousenband. Giet hier vervolgens het water over. De kip en aardappels zouden in ieder geval onder moeten staan.
  3. Doe de deksel op de slowcooker,  zet de cooker in de lage stand en zet de timer op 6 uren. Heb je niet zoveel tijd? Je kunt deze Masala kip ook in de Hoge stand gedurende 3 uren bereiden.
  4. Serveer de Roti met kip masala uit de slowcooker en geef er voor een ieder een half gekookt eitje bij en een 1 – 1½ rotiplaat bij.

Eet smakelijk ! Groetjes, Betty