Print

Recept: Kip in tomatensaus (uit de slowcooker)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.3 from 3 reviews

In de Crockpot maak je heerlijke winterse stoofschotels. Maar ook dit recept voor Spaanse kip in tomatensaus bereid je eenvoudig in een slowcooker. Een heerlijk en makkelijk slowcooker recept met kip!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 6 hours
  • Total Time: 6 hours 10 minutes
  • Yield: 2-4 Personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met kip
  • Cuisine: Spaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 400 gram kip(pendij)filet
  • 4 trostomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 courgette
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • ½ theelepel zout
  • flinke snuf peper
  • 40 ml water
  • 10 groene olijven, ontpit en in plakjes
  • 12 eetlepels tomatenpuree

Extra:

Instructions

  1. Snijd de kip(pendij)filet in stukken van 2 x 2 cm en zet apart. Was de tomaten, verwijder het groen en snijd de tomaten in plakjes. Pel de knoflook en snijd deze in dunne schijfjes. Pel de ui, verwijder de uiteinden en snijd in partjes. Was de courgette en snijd overlangs door. Snijd vervolgens in plakken (halve maan vorm).
  2. Nu gaan we de slowcooker vullen: Verdeel de plakjes tomaat over de bodem van de slowcooker pan. Leg hier vervolgens de kip(pendij)filets overheen. Vervolgens verdeel je hier de knowlook en uien ook overheen. Kip in tomatensaus (uit de slowcooker)Strooi de gedroogde oregano, tijm, zout en peper hierover en dek af met een laag courgette.
  3. Giet hier vervolgens exact 40 ml water bij en doe de deksel op de slowcooker. Zet de cooker in de lage stand en zet de timer op 6 uur.
  4. Alvorens het serveren roer je nog de tomatenpuree en de olijven door het kip in tomatensaus mengsel. Deze hoeven allen even kort mee verwarmd te worden en de puree ‘bindt’ als het ware ook de saus. Je serveert dit Spaanse stoofpotje natuurlijk warm.

Eet smakelijk !

Groetjes, Betty

Notes

TIP:  Vind je de kip in tomatensaus te ‘waterig’  (dit kan aan de gebruikte tomaten liggen), dan kun je de inhoud van je slowcooker aan het einde ook even in een hapjespan overgieten. Breng aan de kook op hoog vuur, voeg de tomatenpuree toe + olijfjes en kook de tomatensaus naar gewenste dikte. Wel goed blijven roeren om aanbranden te voorkomen.