Print

Recept: Kimchi Tosti (Grilled Cheese Sandwich)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Wist je dat je met gefermenteerde groenten zoals de Koreaanse Kimchi gruwelijk lekkere Kimchi Tosti kunt maken? Je lunch gaat nooit meer hetzelfde zijn als je deze hemelse combinatie met grilled cheese en vleeswaren hebt gemaakt. Pittig, zout, zuur, krokant ineen zodat het vanzelf zoet smaakt. Dit wil je proberen.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 (volkoren) sneetjes (desem)brood
  • 1 tl gochujang (Koreaanse chili pasta)
  • 2 grote plakken (cheddar) kaas
  • 2 plakken gebraden kalkoen-, of kipfilet, of gerookte ham (vleeswaren dus)
  • 50 gram Koreaanse kimchi, uitgelekt
  • roomboter

Extra:

  • koekpan of panini grill

Instructions

  1. Besmeer één sneetje brood met gochujang Koreaanse peperpasta en leg er een grote plak kaas op.
  2. Verdeel hier een vleeswaren naar keuze op, bijv. kipfilet of gerookte ham. 
  3. Druk een beetje vocht uit de kimchi en leg de groenten op een snijplank. Hak deze grof en verdeel over de vleeswaren.
  4. Plaats dan nog een grote plak kaas en de tweede snee brood er op. Druk goed aan en besmeer daarna de buitenkant van het broodje in met roomboter.
  5. Verwarm een koekenpan (of gebruik een tosti ijzer of paninigrill) en bak de Kimchi Tosti aan beide zijden lichtbruin of voorzie van een mooie grill streep. Het brood moet een beetje krokant zijn en de kaas gesmolten zacht. Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Wil je een sausje bij je Kimchi Tosti serveren, om vervolgens stukjes brood in te dippen en op te smikkelen? Roer dan een theelepeltje kimchi vocht los met bijvoorbeeld ketchup of zelfs mayonaise en serveer dit erbij.