Print

Recept: Kimchi Fried Rice met ei

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een lekker makkelijk recept om kliekjes rijst mee op te maken. Maak eens Kimchi Fried Rice met een gebakken ei erbij en dat is genieten voor de lunch of diner.

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Vegetarische gerechten
  • Cuisine: Koreaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 12 eieren
  • 1 kopje gekookte of gestoomde rijst (leftover)
  • ½ kopje Koreaanse Kimchi
  • ½ tl. fijngehakte knoflook (optioneel)
  • ½ tl. fijngehakte gember (optioneel)
  • 1 tl. sesamzaadjes (optioneel)
  • 1 bosui, in ringen
  • plantaardige olie voor bakken
  • peper & zout

Instructions

  1. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak het ei zoals je wilt. Breng op smaak met zout en peper. Schep daarna het ei uit de pan en zet apart.
  2. Verwarm opnieuw de koekenpan en bak de kimchi even kort aan. Voeg een beetje extra olie toe en vervolgens de knoflook, gember en koude rijst. Bak alles, onder voortdurend omscheppen, gedurende 5 minuten en tot de rijst volledig opgewarmd is. 
  3. Schep de Kimchi Fried Rice in een diep bord of ruime kom en plaats het gebakken ei erbovenop. Bestrooi met sesamzaad en de bosui en serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty