Print

REcept: Kikkererwten salade met tomaat en feta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze kikkererwten salade is een snelle en makkelijke vegetarische maaltijd. Met kikkererwten, tomaten en fetakaas ook heerlijk als lunch!

  • Author: Nanda Appelman
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: lunch
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 trostomaten,
  • 1 potje kikkererwten (220g),
  • 2 bosuitjes,
  • 100 gram fetakaas,
  • 2 el. olijfolie (extra vierge is hier het lekkerst),
  • 2 el verse peterselie,
  • 2 el verse munt,
  • 10 gram alfalfa,
  • 1 limoen,
  • Snuf peper en zout.

Instructions

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze even om. Ik heb biologische kikkererwten uit een potje gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook gedroogde of verse kikkererwten gebruiken. Gedroogde of verse kikkererwten moet je van tevoren een paar uur laten weken/koken dus hou daar rekening mee bij de bereidingstijd.
  2. Snij de tomaten in blokjes en de bosui in halve ringen. Verkruimel de fetakaas en snij de kaas fijn. Knip of snij de verse peterselie en munt ook fijn.
  3. Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes, bosui, feta, peterselie, munt en alfalfa samen in een kom en schep alles door elkaar. Snij de limoen doormidden en knijp deze boven de kom uit om het sap op te vangen. Voeg ook de olijfolie toe en peper en zout naar wens.
  4. Mix alles goed door elkaar en serveer de salade of stop hem in een bakje voor de dag erna.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Heb je gedroogde of verse kikkererwten gebruikt en heb je nog over?  Bewaar deze vooral om toe te voegen aan een salade of in een pasta. Of maak er zelf hummus (kikkererwtendip) van, zie bijvoorbeeld hier: een recept voor hummus met kikkererwten.