Print

Recept: Keto ontbijtpap (glutenvrij)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Volg jij een ketogeen of low carb lifestyle? Dan is dit een ontbijtrecept voor jou! Deze keto ontbijtpap bevat namelijk geen granen, maar is een goed alternatief voor bijvoorbeeld havermoutpap. Gevuld met diverse zaden en kokos voor een beetje bite, maar daardoor ook hoog in vetten en eiwitten!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: keto
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 el hennepzaadjes (a 10 gr)
  • 1 el gebroken lijnzaad (a 10 gr)
  • 1 el chiazaadjes (a 10 gr)
  • 1 el geraspte kokos (a 5 gr)
  • 1 el amandelmeel (a 5 gr)
  • 200 ml ongezoete amandelmelk 
  • 1 tl erythritol, Stevia of GoodGood kristal suiker (10 gr)
  • ½ tl kaneel
  • ¼ tl vanille extract

Eventuele Toppings:

  • een theelepel notenpasta
  • of een klein handje low carb fruit zoals blauwe bessen of aardbeien

Instructions

  1. Stop alle ingredienten in een steelpannetje en breng op middelmatig vuur tot een kookpunt. Laat vervolgens max 1 minuut zachtjes doorkoken.
  2. Hou de pap in de gaten en tussentijds doorroeren want hij kan in een keer heel dik worden. Schep uit de pan in een kommetje en serveer direct.
  3. Top je Keto ontbijtpap af met bijvoorbeeld een lepeltje notenpasta en een paar blauwe bessen voor extra vitamientjes. (zijn niet meegenomen in voedingswaarde van dit recept)

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Geniet jij regelmatig van dit recept? Bespaar tijd en maak een weckpot met alvast het volgende droge mengsel: 80 gr hennepzaad + 80 gr lijnzaad + 80 gr chiazaadjes + 40 gr geraspte kokos + 40 gr amandelmeel. Meng goed door elkaar. Gebruik telkens 40 gram van deze mix om je ketoproof ontbijtpap te maken en voeg alleen nog de melk en smaakmakers: suiker, vanille en kaneel toe.

Nutrition