Print

Indiase groene chutney (met koriander en munt)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze groene chutney wordt gemaakt met koriander, munt, groene peper en citroen en is een friszure en pittige chutney voor bij heel veel verschillende Indiase gerechten. Je kunt hem gebruiken als saus voor over Indiase tandoori gerechten of als smaakmaker voor je curry. Maar het liefst gebruik je hem als dip voor bijvoorbeeld papadums of samosa’s. Zo lekker!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: voor 1 klein dipschaaltje 1x
  • Category: dips, dressings en sauzen
  • Cuisine: Indiase keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 15 gr verse koriander
  • 10 gr verse munt
  • 1 groene Spaanse peper (of meer..)
  • 2 eetlepels cashewnoten of pinda’s
  • 1 tl fijngehakte knoflook
  • 1 tl fijngehakte gember
  • 2 tl citroensap
  • 2 el yoghurt
  • peper & zout

Extra:

  • 2 ijsblokjes of 4-5 el koud water
  • staafmixer of hakmolentje

Instructions

  1. Stop alle ingrediënten in kannetje of kommetje en pureer het geheel met een staafmixer. Je kunt ook gebruik maken van een kleine hakmolen. De hoeveelheid voor deze indiase groene chutney is namelijk niet groot genoeg om in een blender of foodprocessor te stoppen.
  2. Schep de dunne chutney in een dipschaaltje of klein kommetje en serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Deze groene chutney is er echt eentje voor persoonlijke smaak. Hou je meer van pit: voeg dan extra groene peper toe. Is het geheel te pittig geworden: voeg dan meer yoghurt of zelfs citroensap toe om die pittigheid af te remmen. Bewaar hem in een afgesloten potje in de koelkast en dan is hij gerust 2-3 dagen houdbaar.