Print

Recept: Iberico Rib fingers met BBQ saus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Geef die barbecue maar een slinger en ga lekker deze Iberico rib fingers maken! Denk aan spareribs, maar dan zonder botjes! Het is dus het vlees afkomstig van Iberico varkensribbetjes. Dan hou je namelijk overheerlijk mals en sappig vlees over die je heel eenvoudig op de barbecue kunt bereiden. Marineer metBBQ kruiden en BBQ saus. Heerlijk op een broodje met bijv. ijsbergsla, coleslaw en pickles. Maar ook als vlees hoofdgerecht bij aardappels en geroosterde groenten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 90 min.
  • Total Time: 1 uur en 40 minuten
  • Yield: 4-6 personen 1x
  • Category: BBQ
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 800900 gr Iberico Ribfingers
  • 2 el (zonnebloem)olie
  • 8 el BBQ kruiden mix *
  • (zoete) BBQ saus

(* Check of de BBQ kruiden mix reeds zout bevat. Zo niet, dan zul je nog wat zout dienen toe te voegen aan de kruiden. SPareribs kruiden mag en kan natuurlijk ook)

Extra:

  • Barbecue met sluitbare deksel
  • bakkwast
  • prikker of vleesthermometer

Instructions

  1. Haal de Iberico rib fingers 30 minuten van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Ondertussen steek je vast de barbecue aan en zorg dat de temperatuur rond 150 graden komt te liggen. Het is van belang dat de kolen zoveel mogelijk aan een kant komen te liggen, zodat je straks de fingers kunt grillen zonder ze direct boven vuur te hoeven plaatsten.
  3. Dep de ribfingers droog met keukenpapier. Stop in een kom en giet hier de olie overheen. Smeer alle stukken rondom in met de olie.
  4. Strooi de barbecue kruiden in een diep bord en wentel hier vervolgens de rib fingers door heen. Zorg dat elke rib finger een dun laagje kruiden heeft. Kruidenmix die je hiervan over hebt gooi je weg.
  5. Vul een klein kommetje met de barbecue saus en plaats samen met een bakkwast nabij de barbecue.
  6. Plaats de rib fingers direct op het rooster, maar dus op INDIRECTE hitte. Grill ze vervolgens gedurende 90 minuten met dichte deksel. Gedurende deze tijd dien je ze ook 2 of 3 x af te lakken met de BBQ saus. 
  7. Prik met een sateprikker of vleesthermometer in het vlees. Het zou er doorheen moeten gaan als een mes in boter, want dan zijn de ribfingers gaar. Je kunt het ook meten natuurlijk en dan is 92 graden celcius als kerntemperatuur helemaal goed. Haal ze dan met een tang van het vuur af. Serveer direct.

Eet smakelijk!