Print

Recept voor ROOD Magioni pizza deeg

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor ROOD Magioni pizza deeg is het belangrijk dat je tomatenpuree gebruikt in plaats van verse tomaten. De kleur rood wordt hierdoor intenser, zeker als je ook nog tomatenpoeder toevoegt aan het pizzadeeg!

Ingredients

Scale
  • 250 gram rode biet
  • 300 gram bloem
  • 7 gram gedroogde gist (of 21 gram verse gist)
  • 9 gram zout
  • 250 gram tomatenpuree
  • optioneel: 10 gram tomatenpoeder
  • optioneel: 100 ml water op kamertemperatuur
  • scheutje olijfolie

Extra:

Instructions

  1. Snijd de rode biet in kleine stukjes pureer deze in de keukenmachine tot het helemaal glad is. Als het te korrelig blijft dan voeg je een beetje lauw water toe.
  2. Doe de bloem in de mengkom van de keukenmixer. Maak hierin twee kuiltjes: eentje voor de gist en de andere voor de zout. Dit is belangrijk want bij te vroeg contact verminderd de zout de werking van de gist.
  3. Lepel nu de bietenpuree, tomatenpuree en eventueel tomatenpoeder er bovenop. Plaats de deeghaak in de mixer en begin met langzaam doorkneden.
  4. Liever kneden met de hand? Voer stap 3 dan uit met behulp van een vork. Rustig aan doorprakken en zodra het deeg vermengd is ga je over naar kneden met de hand.
  5. Is het deeg nog te droog en vormt het niet tot een bal, dan doe je er, beetje voor beetje, wat van het water bij.
  6. Haal de bal uit de mengkom en vet je werkblad in met wat olie. Hierop kneed je het deeg soepel en elastisch gedurende 6-8 minuten.
  7. Verplaats het deeg nu naar een met olie ingevette kom. Dek af met een natte theedoek en laat nu het rode pizza deeg gedurende 1 uur rijzen op een warme plek.
  8. Hierna verdeel je het deeg in 3-4 stukken en ga je de pizza’s beleggen naar wens!
  9. Bak de pizzas gedurende 10-12 minuten af in de oven op 220 graden (200 hete lucht)

Eet smakelijk!