Ga jij tijdens kerst of thanksgiving in een hele kalkoen braden in de oven? Met dit eenvoudige basis recept gaat dat helemaal lukken! Houd per persoon ca 400 – 600 gram kalkoenvlees aan. Een bereide kalkoen van 5 kilo is dus perfect voor 8 – 12 personen! Heb je een (baby)kalkoen of juist een zwaardere vogel? Check dan de tabel met bereidingstijden in de tekst boven het recept.
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Kalkoen jus maken:
De rusttijd van de kalkoen kun je ook gebruiken om een jus van het braadvocht te maken: Schenk (een deel van) het braadvocht uit de ovenschaal in een steelpannetje. Giet hier een scheutje water bij en breng aan de kook. Laat gerust een paar minuten inkoken om tot een jus te komen. Proef het en breng desnoods op smaak met zout en peper. Wil je de jus iets zoeter maken voeg dan bijv. een scheutje sinaasappelsap ipv water toe. Serveer de jus bij de gebraden kalkoen.
Find it online: https://bettyskitchen.nl/hele-kalkoen-in-de-oven/