- Stop de havermout, pumpkin spice kruiden en de pompoen of zonnebloempitten in een klein kookpannetje en overgiet met het gekookte water. Laat minstens 10 minuten wellen.
- Ondertussen snijd je de peren overlangs in plakken van 1 cm dikte. Snijd de klokhuizen er uit en verwijder de steeltjes. Houd 4 mooie grote plakken apart. De rest snijd je in de blokjes. Voeg toe aan de pan met havermout.
- Verwarm de boter in een koekenpan en leg hier de 4 mooie plakken peer in. Bak 1 minuut aan deze zijde. Strooi hier de helft van de suiker overheen en draai de plakken om. Strooi hier vervolgens de overige suiker overheen en breng op smaak met het kaneel. Bak ook 1 minuut aan deze zijde. Draai daarna het vuur uit.
- Schenk de plantaardige melk bij de havermout, roer goed door en breng het geheel aan de kook. Laat zachtjes opwarmen op middelmatige temperatuur, gedurende 5 minuten, en blijf tussendoor goed dooroeren.
- Schep de havermoutpap in twee kommen. Leg hier op elk 2 plakken gebakken peer en top af met jouw favoriete toppings! Ook lekker: Giet er tot slot een heel klein beetje maple syrup overheen!
Eet smakelijk! Groetjes, Betty