Voor je begint: Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze hiervoor 30 minuten van tevoren uit de koelkast.
- Verwarm een oven voor op 150 graden / 135 hete lucht. Beboter de binnenkant van de springvorm, en ‘stof’ af met een beetje bloem.
- Klop de boter en suiker zacht en romig met een handmixer, dit duurt ongeveer 5-minuten. Voeg daarna het ei en de kleurstof toe en blijf kloppen. Meng vervolgens het bakpoeder met de bloem en spatel dit door het botermengsel.
- Vul de springvorm met het beslag en bak de hartjes cake in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten. De cake is gaar als je er een (saté)prikker in steekt, en deze er weer helemaal schoon uitkomt. Laat de cake nog minstens 10 minuten afkoelen alvorens uit de vorm te halen. Laat daarna helemaal goed afkoelen op een rooster. Tip: Keer de cake ondersteboven zodat de onderkant een mooie vlakke bovenkant vormt. Dit maakt het afsmeren straks makkelijker en strakker.
- Smelt ondertussen de chocolade au-bain marie en laat een beetje afkoelen. Klop in een kom de roomkaas en de boter zacht en giet hier langzaam de gesmolten chocolade doorheen.
- Snijd het hartjes cake overlangs door en breng een laagje van het chocolade mengsel op beide snijvlakken aan. Druk aan een kant en paar frambozen er in en dek af met de andere helft van de cake. Besmeer de bovenkant en de zijkanten met de resterende chocoladecrème en garneer met nog meer frambozen on top! Bewaar in de koelkast tot het moment supreme en om een beetje op te stijven.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty