- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Bekleed de springvorm met bakpapier, en vet de zijkanten in met een beetje boter of olie.
- Maak als eerste het quiche deeg volgens dit recept. Bekleed hiermee de springvorm, en vorm een kleine opstaande rand. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en rand. Zet vervolgens de vorm in de koelkast tot verder gebruik.
- Breng een ruime pan met water aan de kook. Stop de verse spinazie in het hete water gedurende 2 minuten. Giet daarna de pan af in een zeef en laat de spinazie even uitdampen en iets afkoelen.
- Stop de uitgelekte spinazie in de blender en voeg hier de eieren, melk, creme fraiche, knoflook, nootmuskaat, zout en peper, en de helft van de basilicum aan toe. Blender het geheel in 15 seconden. Schenk bovenop de deegbodem.
- Verkruimel hier vervolgens de feta overheen en top af met de rest van de basilicum en pijnboompitten
- Schuif de bakvorm voorzichtig in de oven, en bak de hartige taart met spinazie en feta af gedurende 40 – 45 minuten.
Bon Appétit! Groetjes, Betty