Print

Recept: Hartige rijsttaart met een Grieks tintje

hartige Rijsttaart met Grieks tintje

Ingredients

Scale

Benodigdheden:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Breng water aan de kook voor de rijst, kook deze in 8-10 minuten gaar. Giet de rijst af, roer er wat olijfolie doorheen en laat het afkoelen. 
  3. Verkruimel ondertussen de feta in kleine blokjes, snij de rode ui in ringen, de paprika in kleine stukjes, halveer de cherrytomaten en snij de olijven in plakjes.
  4. Breek de eieren in een kom en voeg de crème fraîche en peterselie toe. Kluts het met een garde en voeg wat zout en peper toe naar smaak. Roer de paprikastukjes, een derde (50 gram) van de feta en plakjes olijf erdoorheen. 
  5. Vet de springvorm goed in met de boter of olijfolie. Roer de rest van de feta door de rijst en voeg als je dat wilt nog wat zout en peper toe. Schep alle rijst in de springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel goed aan.
  6. Leg de uienringen op de rijstbodem en vervolgens giet je het eimengsel eroverheen. Het resultaat? De eieren trekken dus in de rijstbodem en groenten blijven erbovenop liggen;) Verdeel als laatste de cherrytomaten over de taart. 
  7. Zet de taart voor 30 minuten in het midden van de oven. Hou de hartige rijsttaart in de gaten in de tussentijd: check of de eieren er niet uitdruppen en of de groenten niet verbranden. In het laatste geval zet je de taart iets lager in de oven.

Bewaartip: Deze hartige rijsttaart is koud geserveerd ook lekker. Je kunt hem dan ook goed bewaren en eventueel de dag erna bij de lunch eten. Ik heb deze taart gemaakt als vegetarisch gerecht, maar man Patrick bakte er een biefstukje naast. Dat kan natuurlijk ook!