- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Bekleed de springvorm met bakpapier en zet apart.
- Verwarm de hapjespan op middelhoog vuur. Voeg een scheutje olijfolie toe en bak de roerbakgroenten zacht gedurdende 4-5 minuten. Breng op smaak met zout & peper en de helft van de Italiaanse kruidenmix. Zet het vuur uit en laat een beetje afkoelen.
- Leg de vellen bladerdeeg over elkaar en rol met de deegroller uit tot een lap groter dan de springvorm. Bekleed de springvorm met het deeg en vorm een opstaande rand.
- Roer in een ruime kom de ricotta los met een vork of garde. Hak de mozzarella in blokjes en voeg deze toe aan de ricotta.
- Klop nu 1 voor 1 de eieren door de kaas. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige is opgenomen.
- Tot slot roer je tevens de geraspte pecorino er doorheen. Breng het geheel op smaak met peper en zout en de overgebleven Italiaanse kruidenmix.
- Verdeel de roerbak groenten over het bladerdeeg en schep hier de kaasvulling op. Schuif de hartige kaas taart in de oven en bak hem gedurende 45 minuten gaar. Laat daarna 5 minuten in de vorm afkoelen alvorens de rand te verwijderen.
- Serveer de hartige kaas taart het liefste lauwwarm. Maar helemaal afgekoeld of zelfs na een nachtje in de koelkast is hij ook heerlijk als (take away) lunch.
Bon Appetit! Groetjes, Betty