Print

Recept: Halloween Pompoensoep

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Deze tijd van het jaar staat volop in het teken van Halloween en pompoenen. Dus ging ik aan de slag met een romige en winterse Halloween Pompoensoep met knolselderij en wortel. Een maaltijdsoep die je lekker warm houdt na een avondje “Trick & Treat’en in de straat.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 1 uur
  • Total Time: 0 hours
  • Yield: 8 personen 1x
  • Category: Soep
  • Cuisine: Halloween
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 oranje bol pompoen van 1 kilo
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • 1 kleine bol knolselderij
  • olijfolie
  • 2 laurier blaadjes
  • handje verse peterselie
  • 1 ¼ liter (kippen) bouillon
  • Zout en peper
  • crème fraîche
  • Pompoenpitten
  • optioneel: Halloween decoratie (dat tegen hitte kan)

Instructions

  1. Leg een snijplank op een dubbelgevouwen theedoek en snijd hierop de pompoen met een groot koksmes doormidden. De keukendoek zorgt er voor dat de pompoen niet wegglijd. Lepel de zaadjes uit de pompoen (TIP: maak hier geroosterde pompoenpitten van), óf: snijd de pompoen in ‘slices’ en snijd de zaadjes er uit met een mes. Hak daarna het vruchtvlees in blokken van 2 cm.
  2. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Verwijder de aanzet van de prei en snijd de rest van de prei in ringen. Spoel goed uit in een vergiet om zand te verwijderen. Was en schil de winterwortel en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de buitenkant van de knolselderij. Maak vervolgens plakjes en blokjes van de knolselderij.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een (brede) soeppan of hapjespan en bak hierin de sjalot en knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de prei en winterwortel toe en bak 2-3 minuten mee. Tot slot voeg je de knolselderij en pompoen toe.
  4. Giet de bouillon erbij, samen met de laurier en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur naar middelmatige temperatuur en laat 45 minuten doorkoken.
  5. Haal de pan van het vuur, verwijder de laurier, en pureer de pompoensoep met een staafmixer (of in de blender). Breng op smaak met zout en peper. Giet de pompoensoep in een diep bord of kom en garneer met een dot crème fraiche, wat fijngehakte peterselie en pompoenpitjes.

Eet smakelijk!

Notes

BELANGRIJK:

Als je de soep laat afkoelen kun je vlak voor het serveren ook een Halloween decoratie (deels) op het bord of pan doen. Zorg er wel voor dat de decoratie hitte bestendig en schoon is. Je wilt namelijk geen giftige stoffen uit het product in de soep terecht laten komen