Print

Halloween Pizza met Skelet Schedels

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is alweer bijna Halloween en dan mogen de hartige hapjes natuurlijk ook niet ontbreken. Dit recept voor een Halloween Pizza met Skelet Schedels gemaakt van champignons is zo snel en makkelijk dat kinderen het kunnen doen. Haal hiervoor simpelweg koelvers pizzadeeg met een klein potje tomatensaus in huis. Enkel nog kaas, salami en champignons toevoegen en afbakken maar!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 1 ronde pizza 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 1 x koelvers ronde Pizzadeeg bodem *
  • paar eetlepels pizza tomatensaus 
  • 150 gram witte champignons
  • 50 gram (runder)salami vleeswaren plakjes
  • 75 gram geraspte mozzarella (pizzakaas)
  • olijfolie, voor het bestrijken

Extra:

  • rond eetstokje
  • houten prikkertje

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden Celcius (190 hetelucht). Rol het vel bakpapier met deeg volledig uit en plaats op een bakplaat.
  2. Lepel hier een paar eetlepels pizza tomatensaus overheen en smeer met de bolle kant van de lepel uit. Probeer echter de rand van het deeg vrij te houden.
  3. Bestrooi de pizza vervolgens met de geraspte kaas. Scheur de salami aan stukken en verdeel deze ook over de pizza.
  4. Boen de champignons schoon en snijd doormidden. Leg met de snijvlakken omlaag op de snijplank.
  5. Gebruik de ronde uiteinde van het eetstokje om twee ogen in elke champignon te steken. Gebruik vervolgens het kleine houten prikkertje om twee neusgaten en tanden in de steel te kerven.
  6. Verdeel de ‘skelet schedels’ ook over de pizza en bestrijk de champignons met een beetje olijfolie.
  7. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de pizza gedurende 16-20 minuten gaar. Serveer direct.

Happy Halloween!

Notes

*in plaats van koelvers pizzadeeg kun je natuurlijk ook zelf aan de slag met pizzadeeg maken . Trek dan wel een paar uur langer de tijd uit voor het maken en rijzen van het deeg. Let wel: dit is mogelijk niet geschikt of heel praktisch met kleine kinderen.