Print

Recept: Halloween Cheesecake (no-bake)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Deze no-bake cheesecak hoeft niet gebakken te worden, maar stijft op in de koelkast! Speciaal voor halloween is dit een standaard cheesecake met een vleugje citroen en vanille. Afgetopt met een chocolade spinnenweb!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 3 hours 20 minutes
  • Yield: 12 personen 1x
  • Category: Taarten
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram Bastogne koeken
  • 250 gram boter
  • 500 gram roomkaas
  • 1 blikje gecondenseerde melk (400 gram)
  • 4 eetlepels citroensap (vers, niet uit een flesje)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 250 ml slagroom
  • zakje Klopfix
  • Chocolade stiften (bijv. van Dr. Oetker)
  • Plastic spinnetjes ter decoratie

Extra:

  • Springvorm van 24cm doorsnede
  • bakpapier
  • keukenmachine
  • keukenmixer
  • koelkast

Instructions

  1. Bekleed de bodem en de opstaande rand van de springvorm met bakpapier.
  2.  Verkruimel de Bastogne koeken in de keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje. Zet het vuur uit en giet de kruimels bij de boter en roer goed door. Stort dit uit op de bodem van de springvorm en vorm een opstaande rand. Druk de bodem en rand goed aan met een spatel (of de bolle kant van een lepel). Stop de springvorm in de koelkast om de bodem te laten uitharden en afkoelen.Halloween Cheesecake 2-001
  3. Klop de roomkaas zacht met de handmixer op medium snelheid. Giet hier beetje bij beetje de gecondenseerde melk bij, en blijf kloppen. Gebruik een spatel om de zijkanten van de kom steeds schoon te schrapen. Klop op het laatst de citroensap en vanille extract er doorheen.
  4. Klop in een separate kom de slagroom stijf met het zakje klopfix. Spatel dit vervolgens luchtig door het roomkaas mengsel.
  5. Giet de vulling boven op de kruimelbodem en gebruik de spatel om deze goed te verdelen en zachtjes aan te drukken. Bedek de springvorm met folie en laat de no-bake cheesecake minstens 3 uur (maar het liefst de hele nacht) opstijven in de koelkast.
  6. Vlak voor het serveren gebruik je de chocoladestiften om een spinnenweb te tekenen en plaats her en der een plastic spinnetje op de Halloween Cheesecake.

Happy Halloween!

Groetjes, Betty