Print

Recept: Goulash (stoofschotel met vlees en paprika)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Goulash is een overheerlijke stoofschotel met vlees en paprika.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 3 hours
  • Total Time: 3 hours 15 minutes
  • Yield: 3-4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: Balkan keuken

Ingredients

Scale
  • 750 gram magere runderlappen,
  • 1 grote ui,
  • 1 rode paprika,
  • 1 bospeen (of stukje winterwortel van 6 cm),
  • boter of olijfolie,
  • 1 theelepel (pikant) paprikapoeder,
  • 1 eetlepel bloem (behalve als je glutenvrij eet),
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram),
  • zout,
  • peper,
  • 500 ml runderbouillon,
  • 1 laurierblad,
  • verse peterselie.

Instructions

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in dobbelstenen. Pel en snipper de ui. Was de paprika en snijd in blokjes. Schrap de bospeen en snijd in blokjes.
  2. Verhit de boter of olijfolie in een braadpan en bak het vlees, op hoog vuur, rondom bruin. Voeg de ui, paprika en bospeen en paprikapoeder toe en bak 2-3 minuten mee.Goulash Stoofschotel van vlees en paprika
  3. Schep de bloem en tomatenpuree erdoor en breng op smaak met zout en peper. Voeg de bouillon en laurier toe en breng aan de kook. Draai nu het vuur laag en laat 2-3 uur stoven, met de deksel op de pan.Goulash Stoofschotel van vlees en paprika
  4. Verwijder het laurierblaadje uit de goulash en garneer met verse peterselie. Serveer de goulash in een diep bord, met bijvoorbeeld aardappelpuree en een salade.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Snelkookversie Goulash voor diegenen met een snelkookpan:

Bereid bovenstaande stappen in een snelkookpan. Gebruik alleen 400 ml bouillon. Zet de pan op de hoogste (vlees)stand, en laat 45 minuten koken. Giet daarna de inhoud over in een hapjespan, (het is nog vrij waterig) en breng aan de kook. In 10-15 minuten kook je het vocht in tot een dikke saus. Wel goed blijven roeren, zodat de goulash niet aanbrand!