Print

Recept: Glutenvrije pretzel taart met chocolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze glutenvrije Pretzel taart is eigenlijk een chocolade fudgetaart met gezouten pretzels voor een heerlijk contract. Maak je dit kerstdessert met glutenvrije crackers dan heb je zo een mooie glutenvrije afsluiten van het diner!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 4 hours 15 minutes
  • Yield: 10-12 personen 1x
  • Category: Taart
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram Schär Sable Choc (digestive met chocolade koekjes,
  • 60 gram Schär Salines (pretzel koekjes),
  • 80 gram roomboter,
  • 200 gram pure chocolade, in stukjes,
  • 1 blikje gecondenseerde melk,
  • 1 flinke eetlepel pindakaas,
  • 1 eetlepel karamel pasta of karamelsaus,
  • Grof zeezout (flakes).

Extra:

  • foodprocessor,
  • Springvorm met doorsnede 24 cm,
  • bakpapier,
  • klein pannetje.

Instructions

  1. Bekleed de springvorm met het bakpapier. Knip ook een strook bakpapier en leg deze aan de binnenkant van de opstaande rand. Zet eventueel vast met een klein beetje boter.
  2. Vermaal 150 gram Schär Sable Choc + 40 gram Schär Salines in de keukenmachine. Zorg in ieder geval dat je 12 pretzels achterwege houdt voor de decoratie van de glutenvrije pretzel taart.
  3. Smelt ondertussen de roomboter in een klein pannetje. Voeg hier de koekkruimels aan toe en roer het geheel door om alles te bedekken in de roomboter. Stort uit op de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de pretzel taartbodem in de koelkast om alvast op te stijven.
  4. Nu ga je de chocolade fudge maken: Verwarm de chocolade, gecondenseerde melk en pindakaas in een pannetje op laag vuur. Blijf regelmatig roeren om alles samen te smelten en te vermengen. Na een paar minuten wordt het mengsel stroperig en dan schep je het over op de koekbodem. Strijk de bovenkant van de chocolade fudgelaag glad en laat de glutenvrije pretzel taart met chocolade gedurende 4 uren opstijven in de koelkast.
  5. Vlak voor het serveren: verwarm de karamelpasta kort in de magnetron of au bain-marie. Doop er een lepel in en lepel de dunne pasta in ringen over de bovenkant van de opgesteven taart. Druk vervolgens de overgebleven 12 pretzel koekjes in een ring rondom de bovenkant van de taart. Maak het geheel af met een lekkere snuf salt flakes.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Tip: Bewaar deze glutenvrije pretzel taart na bereiding in de koelkast. Wacht alleen met decoreren met karamel en pretzels echt tot pas vlak voor het serveren. De losse pretzels verliezen namelijk hun knapperigheid als je ze een dag in de koelkast zet.