Print

Recept: Gingerbread Koekjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Bak heerlijke Gingerbread koekjes met chocolade ganache en breng ze met kerst naar iemand toe die wat extra aandacht kan gebruiken

  • Author: Hidde de Brabander
  • Prep Time: 15
  • Cook Time: 15
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 9 stuks 1x
  • Category: Koekjes
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale

Voor de Gingerbread koekjes

  • 125 g boter,
  • 75 g bruine basterdsuiker,
  • 135 g honing,
  • 330 gram bloem,
  • 10 g bakpoeder,
  • 20 g Vijfkruidenpoeder.

Voor de chocolade ganache:

  • 175 ml slagroom,
  • 235 g melkchocolade, fijngehakt.

Extra:

  • keukenmixer,
  • Deegroller,
  • Uitsteekvormpjes ‘huis’ en ‘hartje’,
  • Bakpapier,
  • Mengkom,
  • Plasticfolie,
  • Spuitzak/Cornetje,

Instructions

  1. Begin met het gingerbread koekjes deeg: Verwarm de oven voor op 165 ºC (150 hete lucht).
  2. Roer de boter met de bruine basterdsuiker en de honing glad in de keukenmachine.
  3. Meng de bloem met het bakpoeder en vijfkruidenpoeder. Bevestig een deeghaak in de mixer. Voeg het bloemmengsel toe en laat draaien tot er zich een bal vormt. 
  4. Bestuif het werkblad met wat extra bloem. Kneed het deeg op het aanrecht door met de hand door. Rol daarna het gingerbread koekjes deeg uit tot een dikte van circa 5 mm. Steek met de huis-vormpjes zo’n 18 stuks gingerbread huisjes uit het deeg (of snijd deze uit met een mesje). Verdeel de huisjes over een met bakpapier beklede bakplaat. 
  5. Kneed een bal van het overige deeg en rol opnieuw uit. Gebruik de hartjessteker om ca 18 hartjes uit het deeg te snijden en leg deze boven de huisjes. Bak de gingerbread koekjes in ca. 13 minuten goudbruin in de oven. Laat daarna afkoelen.
  6. Vervolgens maak je de ganache: Breng de slagroom langzaam aan de kook. Haal het pannetje van het vuur en voeg de fijngehakte chocolade toe. Roer goed door elkaar tot een chocolade ganache. Giet over in een kom, dek af met plastic folie en laat een uur in de koelkast afkoelen.
  7. Spuit een laagje ganache op 9 gingerbread koekjes. Leg hier de andere helft van de koekjes op, zodat je de hartenhuisjes een kwart kunt draaien en dus staand kunt serveren.

Eet smakelijk!

Notes

Je kunt dit recept voor Gingerbread koekjes heel eenvoudig voorbereiden. Afgebakken koekjes blijven gerust een paar dagen goed in een luchtdichte trommel. De ganache kun je ook een dag in de koelkast bewaren. Decoreer de Gingerbread koekjes dan vlak voor het serveren.