Print

Gezonde Speculaas Brownie Ontbijt voor Sinterklaas

Ingredients

Scale

Voor de gezonde speculaas brownies:

  • 400 gram zwarte bonen,
  • 3 bananen,
  • 6 medjool dadels, ontpit,
  • 60 gram (plantaardige) chocolade proteïne poeder, bijv. OrangeFit.
  • 4 eetlepels (amandel)melk,
  • 2 eetlepels cacaopoeder,
  • 2 theelepels speculaaskruiden,
  • 1 theelepel amandel extract,
  • 50 ml kokosolie, gesmolten,
  • 2 eetlepels amandelschaafsel.

Voor erbij:

  • 400 gram plantaardige yoghurt (of kwark),
  • optioneel: 2 eetlepels maple syrup of agave siroop,
  • snufje speculaaskruiden.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een vierkant bakblik (25×25 cm) met bakpapier.
  2. Spoel de zwarte bonen af onder kouder water en laat goed uitlekken.
  3. Doe de zwarte bonen samen met de dadels, de bananen en het proteïnepoeder in de keukenmachine en pureer dit tot een smeuïge massa.
  4. Voeg de amandelmelk, cacaopoeder, speculaaskruiden en vanille extract toe en laat de machine nogmaals draaien. Schenk door het gootje vervolgens de gesmolten kokosolie in een dun straaltje erbij en zet daarna de machine uit. 
  5. Schep het beslag in het bakblik en strijk de bovenkant glad. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak de gezonde speculaas brownie gedurende 35 minuten gaar in de oven. Laat eerst 15 minuten afkoelen in de vorm alvorens in stukken snijden.
  6. Voor het ontbijt breek je wat stukken van de brownie over 4 glazen of kommetjes. Lepel hier de helft van de plantaardige yoghurt overheen. Verdeel vervolgens nogmaals wat stukken speculaas brownie over de glazen en maak af met de rest van de yoghurt. Tot slot lepel je de maple syrup over de glazen heen. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Tip 1: Stappen 1 t/m 5 kun je eventueel een avond van tevoren al bereiden. Laat de speculaas brownie goed afkoelen en bewaar in de koelkast voor de volgende ochtend.

Tip2: Voor 4 personen gebruik je ongeveer de helft (of minder) van de gezonde speculaas brownie. De rest kun je lekker opeten als gezond tussendoortje, serveren bij de koffie, of bewaar voor een tweede keer ontbijten deze week.