Print

Gevulde Paprika’s voor Halloween

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ben je op zoek naar een lekker hartig gerecht voor de griezeligste dag van het jaar? Deze gevulde paprika’s voor Halloween zijn vegetarisch, glutenvrij en ideaal voor het diner. Serveer deze paprika’s met griezelgezichtje op een bedje van gekookte quinoa en je maakt er een complete maaltijd van!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 25 min
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Tex Mex Keuken

Ingredients

Scale
  • 4 paprika’s (geel, rood, oranje)
  • 300 gram (vegetarisch) gehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik Bonduelle Mexicana Mix van mais, doperwt en paprika (400 gram)
  • 2 el. tomatenpuree
  • 1 el. paprikapoeder
  • 1 tl. gemalen komijn
  • peper & zout
  • 60 gram geraspte cheddarkaas
  • 100 gram quinoa
  • ½ groentebouillonblokje
  • olie, voor het bakken

Instructions

  1. Verwarm de oven op 200 graden Celcius (180 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd het de bovenkant (met steel) van de paprika’s en verwijder de zaadlijst. Snijd voorzichtig met een scherp mes ogen,  neus en griezelig mondje uit de paprika’s. Zet de paprika’s daarna rechtop op de bakplaat. Leg de kapjes (met steel) er ook bij. 
  3. Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak glazig. Dan gaat het vegetarische gehakt erbij en bak deze in een paar minuten rondom bruin en gaar. 
  4. Voeg de Mexicana Mix van mais, doperwt en paprika toe en breng het geheel op smaak met de tomatenpuree, paprikapoeder, komijn, peper en zout. Blijf goed doorroeren tot alles goed bedekt is.
  5. Schep nu de vulling in de paprika’s en bestrooi tot slot met de kaas. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de gevulde paprika’s voor Halloween gedurende 25 minuten.
  6. De tussentijd gebruik je voor het bereiden van de quinoa. Spoel in een bolzeef de zaadjes goed uit onder koud stromend water. Stop daarna in een pan met 3x zoveel water en bouillonblokje. Breng aan de kook, verlaag het vuur naar middelmatig en laat de quinoa in 13-15 minuten gaar worden. Giet daarna af.
  7. Voor het serveren: Verdeel de quinoa over een serveerschaal en plaats hier voorzichtig de gevulde paprika’s met kapje op. Je kunt er nog een paar blaadjes spinazie of rucola omheen leggen voor een beetje meer herfst op het bord. 
  8. Je kunt deze gevulde paprika’s voor Halloween gerust warm of afgekoeld eten.

Eet smakelijk!

Bekijk ook mijn standaard recept voor gevulde paprika’s.