Print

Recept: pittige gevulde eieren met ontbijtspek

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Sluit jij het oude jaar af met een feestelijke borrel? Voor mij persoonlijk mogen de gevulde eieren dan ook nooit ontbreken. Ik bedacht dan ook 3 variatie recepten voor het vullen van eieren en dacht je van een gevuld eitje met pittige bacon?

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: Amuse
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 3 (smoked) eieren
  • 2 reepjes ontbijtspek (of bacon)
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl (smoked) paprikapoeder
  • 0.25 tl cayenne peper
  • peper & zout

Extra:

  • Steelpannetje
  • koekenpan

Instructions

  1. Vul een steelpannetje met water en breng aan de kook. Leg met een lepel hier de eieren in en laat 10 minuten doorkoken. Schrik de eieren onder koud stromend water en laat volledig afkoelen op het aanrecht.
  2. Verwarm ondertussen een koekenpan op mediumhoog vuur zonder olie of boter. Leg hier het ontbijtspek in en bak aan weerszijnden uit en mag zelfs een beetje krokant zijn. Schep uit de pan en laat op een bord afkoelen en hard worden.
  3. Halveer de eieren en lepel het eigeel er uit en plaats in een kommetje. Leg het eiwit op een serveer bordje. 
  4. Prak het eigeel met een vorkje fijn. Voeg de mayonaise toe, samen met het paprikapoeder en de cayennepeper. Meng het geheel goed door en breng op smaak met peper en weinig zout.
  5. Snijd 1 ontbijtspek in dunne reepjes van 1 cm dikte en hak de andere spek helemaal fijn. Houdt 6 strips achterwege voor decoratie. Roer de rest van het spek door het eimengsel heen. 
  6. Deze vulling laat zich niet makkelijk ‘spuiten’ dus schep het met behulp van 2 theelepels in de gehalveerde eieren.
  7. Decoreer de pittige gevulde eieren met de spekreepjes en een extra snufje paprikapoeder. Bewaar (max 6 uur) in de koelkast voor serveren.

Eet smakelijk!