Print

Recept: gevulde avocado’s met quinoa

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze gevulde avocado’s met quinoa top je af met geraspte cheddar kaas en bak je nog even in de oven. Het is een gezonde, glutenvrije en vegetarische maaltijd voor elke dag! Maak er geroosterde kikkererwten bij voor een lekkere bite en smaakmaker!

  • Author: Nanda Appelman
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten voor de gevulde avocado’s:

  • 2 rijpe avocado’s,
  • 50 gram quinoa,
  • 70 gram naturel roomkaas (light),
  • 40 gram pittige, geraspte kaas (ik gebruikte cheddar),
  • 1 teentje knoflook,
  • 1 el. citroensap,
  • 2 handjes sla,
  • Peper en zout.

 

Ingrediënten voor de geroosterde kikkererwten:

  • 150 gram kikkererwten (uit blik),
  • 1 eetlepels olijfolie,
  • 0.5 theelepel paprikapoeder,
  • 0.25 theelepel knoflook poeder,
  • 0.25 theelepel tijm,
  • 0.25 theelepel gemalen komijn,
  • optioneel: snufje cayenne peper,
  • naar smaak: peper & zout.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (180 hete lucht). Begin als eerste met het maken van de geroosterde kikkererwten om bij de gevulde avocado’s te serveren. Volg hiervoor het recept: geroosterde kikkererwten uit de oven. Zodra de kikkererwten in de oven staan kun je aan de slag met de gevulde avocado’s.
  2. Breng een pan met water aan de kook voor de quinoa. Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en zet nog even apart.
  3. Ondertussen halveer je de avocado’s. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel eruit en bewaar de schillen als serveerbakjes. In een kom en prak je het vruchtvlees van de avocado fijn. Roer hier vervolgens ook de roomkaas, citroensap, gekookte quinoa, uitgeperste teentje knoflook en naar eigen smaak peper en zout doorheen.
  4. Leg de avocado-schillen in een ovenschaal. Schep de vulling in de avocado-schillen en strooi de geraspte kaas eroverheen. Plaats voor 5 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas gesmolten is.
  5. Serveer de gevulde avocado’s met quinoa op een bedje van sla en strooi de geroosterde kikkererwten er overheen.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda