Print

Recept: Geroosterde peren met noten granola

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een lekker gezond winters ontbijt van geroosterde peren met noten granola en kwark of yoghurt. Een goed begin van de dag!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 25 mins
  • Total Time: 30 mins
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 34 kleine rijpe peren,
  • 60 gram studentenhaver (melange van noten en rozijnen)
  • 20 gram amandelschaafsel,
  • 2 eetlepels havermout,
  • 4 eetlepels maple syrup of agave siroop,
  • 2 eetlepels notenboter,
  • 2 eetlepels kokosolie,
  • 1 theelepel speculaaskruiden of pumpkin spices.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Vet een kleine ovenschaal lichtjes in met olie.
  2. Snijd de peren in kwarten en verwijder de klokhuizen. Leg in de ovenschaal.
  3. Hak het studentenhaver grof en strooi over de peren. Voeg ook het amandelschaafsel en havermout toe.
  4. Verwarm in een steelpannetje de maple syrup met de notenboter en smelt hierin tevens meteen de kokosolie. Draai daarna het vuur uit en roer de speculaaskruiden er doorheen. Giet de kruidenmelange over de peren en schep het geheel goed om met een lepel.
  5. Rooster de peren met noten granola gedurende 25 minuten in de oven. Serveer daarna warm over yoghurt of kwark en serveer direct.

Notes

Skinny tip: laat het havermout en siroop achterwege voor een Low Carb of Keto proof ontbijt