- Verwarm de oven voor op 200 graden celcius (180 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Was de aubergines, verwijder evt. de steel en snijd ze overlangs doormidden. Plaats op de bakplaat en kerf met een scherp mes het vruchtvlees in met een ruitjes patroon.
- Verwarm een steelpannetje op medium vuur met de misopasta, sojasaus, water, honing, mirin, knoflook en gember. Breng tegen een kookpunt aan maar hou het iets daaronder. Blijf gedurende 5 minuten verwarmen en doorroeren om iets in te koken.
- Kwast de snijvlakken van de aubergines royaal in met de saus. Schuif de plaat in de oven en bak de miso aubergines gedurende 20 – 25 minuten af. Na het bakken bestrijk je ze direct met de overgebleven saus en bestrooi met sesamzaadjes.
- Serveer de Nasu Dengaku warm en eventueel bovenop een schaal met gestoomde rijst. Je kunt de aubergines nog naar wens bestrooien met verse bieslook, bosui, granaatappel of zelfs geroosterde hazelnoten. Deze smaakmakers geven de umami smaken een extra duwtje namelijk.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty