- Verwarm de oven voor op 180 graden / 160 hete lucht. Smeer een beetje olijfolie in een kleine ovenschaal of ruim tapas schaaltje
- Snijd de tomaat overlangs in dunne plakjes. Pel een sjalot, snijd doormidden en vervolgens in dunne halve maan plakjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Verdeel de plakjes tomaat en sjalot over het schaaltje.
- Giet de feta af en leg de plak bovenop. Verdeel hier de knoflook overheen en giet een scheut olijfolie bovenop. Breng op smaak met de chilies, zwarte peper. Ris de blaadjes van de takjes oregano en tijm en verdeel over het schaaltje. Plaats vervolgens in het midden van de oven en bak de feta gedurende 20-25 minuten of tot de bovenkant een klein beetje begint te kleuren.
- Je kunt deze gebakken feta uit de oven daarna zowel warm als afgekoeld serveren. Maar warm is hij toch het lekkerst hoor!
Kali Orexi! (=Eet Smakelijk!)