Print

Recept: Fish Taco’s met mango

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Streetfood taco’s zijn hot! Deze Fish tacos met mango en avocado zijn tevens gevuld met een knapperige en gemarineerde stukjes witvis. Maak kleine taco’s en eet als borrelhapje.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 25 minuten.
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: Hoofgerechten met vis
  • Cuisine: Mexicaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor 4 personen – 16 stuks streetfood taco’s

  • 8 grote tortilla’s, gemaakt van bloem of maismeel
  • 250300 gram witvis, bijv. kabeljauwfilet
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 0.5 theelepel gemalen peper
  • 0.25 theelepel cayenne peper
  • 0.25 theelepel zout
  • 1 rijpe avocado
  • 1 rijpe mango
  • 80 gram ijsbersla
  • 4 eetlepels yoghurt – of mayonaise – of zure room
  • 2 limoenen
  • verse koriander

Instructions

  1. Steek met een bakring (of glas of kommetje) 2 ronde mini taco’s uit elke tortilla. Zet apart *.
  2. Verwarm de oven voor op 225 graden (200 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Dep de vis goed droog met keukenpapier. Snijd de vis in blokjes van 3 cm en stop in een mengkom. Voeg 2 eetlepels olijfolie met de gedroogde kruiden: paprika, komijn, tijm, ui, knoflook, peper en zout toe. meng goed door elkaar. Verspreid de visblokjes over de bakplaat en bak gedurende 8-10 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijnrecept fish taco's met mango en avocado © Betty's Kitchen
  4. Ondertussen lepel je de avocado’s uit en snijd in kleine blokjes. Besprenkel met het sap van 1 limoen. Maak de mango schoon, verwijder de schil en pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  5. Roer de yogurtmayonaisezure room los met het sap van de tweede limoen. Rasp ook eventueel de schil en verdun de dressing eventueel met nog 1-2 eetlepels water. Roer goed door.
  6. Verwarm de Mini Tortilla’s volgens de instructies. Beleg elke taco met wat ijsbersla en de crispy kabeljauw. Verdeel over elke fish taco wat avocado en mango. Lepel vervolgens wat van de limoendressing over de taco’s en garneer met wat verse koriander.
  7. Deze laatste stap kun je in de keuken voorbereiden, maar je kunt ook alle ingrediënten op tafel zetten zodat ieder voor zich zelf fish taco’s kan beleggen en vullen. Hierna met de vingers een beetje dichtvouwen en je eet fish taco’s zo uit het vuistje!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

* TIP: Gooi de tortilla afsnijdsels en restjes niet weg! Snijd met een mes in grove stukken of driehoekjes. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en grill deze gedurende 10 minuten in een oven op 180 graden. Deze zelfgemaakte tortilla chips zijn heerlijk om te dippen in salsa of guacamole!