Print

Recept: Ethiopian Coffee Dalgona

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Jullie kennen vast nog wel de Dalgona Koffie trend uit de eerste Corona lockdown? De Koreaanse ijskoffie met romige Coffee Whip is tot op de dag van vandaag nog steeds een favoriet van velen. Ik mixte hem met een heerlijk romige Zuid-Afrikaanse Amarula koffielikeur en moest dit recept voor Ethiopian Coffee Dalgona absoluut met jullie delen. Niet alleen lekker om zo te drinken, maar ook geslaagd als koffie dessert na een maaltijd.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: > 5 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Drankjes
  • Cuisine: Afrikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 2 eetlepels oploskoffie (korrels, bijv. Nescafe)
  • 12 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels kokend heet water
  • 100 ml Amarula Ethiopian Coffee likeur
  • 350 ml volle melk
  • ijsblokjes
  • chocoladesaus (optioneel)

Extra:

  • keukenmixer of koffieopschuimer
  • 2 hoge (tumbler) glazen minstens 250 ml
  • rietjes of lepeltjes.

Instructions

  1. Klop de oploskoffie, suiker en koken heet water door elkaar met behulp van een melkopschuimer, handgarde of keukenmixer met garde (zeker bij grotere hoeveelheden). Na 5 minuten zal een mooie stijve ‘coffee whip’ ontstaan. Check dit basis recept met video voor Dalgona maken.
  2. Nu kun je er voor kiezen om de binnenkant van je serveerglazen te decoreren met een beetje chocolade saus. Deze stap is optioneel.
  3. Vul de glazen met de ijsblokjes en giet hier de Amarula Ethiopian Coffee likeur en de melk op.
  4. Lepel tot slot de Dalgona koffieroom bovenop. Steek er een rietje of lepel in en serveer direct.

Groetjes, Betty