Print

Recept: Erwtensoep (uit de slowcooker)

4.3 from 6 reviews

Erwtensoep kun je heel eenvoudig zelf maken. Middels de kookvideo laat ik je zien hoe je erwtensoep in de slowcooker bereid. Maar met een kleine aanpassing kun je ook erwtensoep maken in een gewone soeppan.

Scale

Ingredients

EXTRA:

Instructions

  1. Doe de spliterwten in de slowcooker. Verdeel hier de hamschijf overheen, samen met de laurier en het zout.
  2. Maak de knolselderij schoon en hak in blokjes van 1-2 cm. Schrap de winterwortel en schil de aardappel en snijd deze ook in blokjes van 1-2 cm. Verdeel de knolselderij, winterwortel en aardappel over de hamschijf.erwtensoep uit de slowcooker
  3. Verwijder de draden van de bleekselderij en snijd in ringen. Verwijder de onderkant met draadjes, en snijd vervolgen de prei in ringen. Spoel beiden goed uit in een vergiet, onder een koude, stromende kraan. Hak tot slot het verse selderijblad grof. Verdeel de prei, bleekselderij en selderijblad over de andere groente in de slowcooker.
  4. Giet hier vervolgens 1.2 liter water bij en doe de deksel op de slowcooker. Zet de cooker in de lage stand en zet de timer op 8 uur.
  5. Verwijder voor het serveren de botten en het laurier. Je kunt de soep dan pureren met een staafmixer, of houd het lekker grof door enkel een paar keer aan te stampen met een pureestamper. Serveer deze erwtensoep uit de slowcooker met wat plakjes voorgegaarde rookworst.

Eet smakelijk !

Groetjes, Betty

 

Notes

TIP:  Heb je geen slowcooker in huis? Gebruik dan een ruime soeppan van minstens 5 liter inhoud. Breng als eerste de spliterwten + hamschijf + laurier + zout aan de kook met totaal 2.5 liter water. Laat 45 minuten doorkoken en verwijder daarna het bot. Voeg alle overige ingredienten toe en breng opnieuw zachtjes aan de kook gedurende 30 minuten. Verwijder de laurier en pureer of stamp daarna de soep lichtjes fijn. 

 

Keywords: erwtensoep, soep, slowcooker, kookvideo, spliterwten