Print

Recept: Ei in een broodmandje

Maak voor het ontbijt of de lunch eens ei in een broodmandje. Deze ‘Eggs in a basket’ serveren wij ook graag bij soep en tijdens de paasdagen is het een heerlijk recept met eieren.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 2-4 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 grote ronde afbak-broodjes (bijv. Italiaanse bol of kaiser broodje),
  • 4 bacon strips of plakken ontbijtspek,
  • geraspte ( cheddar) kaas,
  • 4 eieren,
  • zout &peper,
  • eventueel bieslook, peterselie of Italiaanse kruiden.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op  180 graden / 160 hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier, en verdeel hierop de afbak broodjes.
  2. Snijd met een mes kapjes uit de bovenkant van de broodjes en druk het zachte brood eronder wat in met je vingers. Vul de holtes met een plak bacon en breek in elk broodje 1 ei. Breng op smaak met zout, peper en eventueel kruiden.ei in een broodmandje recept © bettyskitchen
  3. Bak de broodjes totaal 25 minuten in de voorverwarmde oven. Na 10 minuten bestrooi je de broodjes met de geraspte kaas en pak verder af in de oven. Serveer de ei in broodmandjes direct. 

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: eieren, bakken, pasen, brood, oven