- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Zet alvast een muffintray klaar en stop de papieren vormpjes in de holtes.
- Als eerste ga je het cake beslag bereiden. Klop de boter, suiker en zout volledig zacht en romig met een keukenmixer op hoge stand, dit duurt ongeveer 10 minuten en is de basis voor elk cakebeslag.
- Voeg de eieren één voor één toe: Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal opgenomen is tijdens het kloppen. Tot slot gaat de melk erbij.
- Meng het zelfrijzend bakmeel met de speculaaskruiden en kaneel. Spatel dit in delen door het botermengsel. Tot slot giet je de vanille erbij en spatel nog een laatste keer goed door.
- Vul de papieren vormpjes met het cupcake beslag. Dit gaat het makkelijkst met een ijsscoop.
- Plaats de muffintray in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten. De cupcakes zijn gaar als je er een (saté)prikker in steekt, en deze er weer helemaal schoon uitkomt.
- Laat de cupcakes nog minstens 10 minuten afkoelen alvorens voorzichtig uit de vorm te halen. Laat daarna helemaal afkoelen op een rooster.
- Tijdens het koelen ga je de Speculoos Creme maken. Klop roomkaas luchtig met Speculoospasta en de boter. Tot slot voeg je de poedersuiker toe en zorg dat alles net aan vermengd is. Stop de Speculooscreme in de spuitzak en leg tot gebruik in de koelkast (minstens 30 minuten).
- Decoreer de cupcakes met de Speculooscreme. Verkruimel een paar Speculooskoekjes over de creme of steek zelfs een volledig Speculoos koekje er in. Serveer de cupcakes direct of bewaar in de koelkast ivm de creme.
Eet smakelijk!Groetjes, Betty