Print

Recept: Cupcakes met citroen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze simpele cupcakes met citroen en blauwe muisjes maakte ik voor de gender reveal van onze zoon. Maar ze passen ook uitstekend op een babyshower of kraamfeest. Vul de cupcakes met lemoncurd en top af met een fluffy botercreme en blauwe muisjes!

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Cake
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

Zorg ervoor dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn!

  • 150 gram roomboter,
  • 150 gram fijne suiker,
  • snufje zout,
  • 1 eetlepel citroenrasp (uit een potje),
  • 3 eieren,
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel.

Voor de topping:

Instructions

  1. Verwarm een oven voor op 150 graden / 135 hete lucht. Vul een muffinblik met 12 stuks cakevormpjes en zet apart.
  2. Klop de boter, suiker , zout en citroenrasp zacht en romig met een handmixer, dit duurt ongeveer 10 minuten. 
  3. Voeg daarna de eieren één voor één toe: Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal opgenomen is tijdens het kloppen. Voeg vervolgen de het zelfrijzend bakmeel toe en spatel dit door het botermengsel.
  4. Gebruik een ijsscoop om elk cakevormpje te vullen met het beslag en bak de cupcakes met citroen in de voorverwarmde oven gedurende 35 mijuten.
  5. De cakejes zijn gaar als je er een (saté)prikker in steekt, en deze er weer helemaal schoon uitkomt.
  6. Laat ze minstens 10 minuten afkoelen in het blik en daarn compleet laten koelen op een rooster.
  7. Maak met de achterkant van een houten pollepel gaatjes in elke cupcake. Lepel of spuit hier wat lemoncurd in. Werk elke cupcake af met een flinke toef botercreme en blauwe muisjes. 

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

De afgekoelde cupcakes kun je gerust 2-3 dagen op het aanrecht bewaren. Pak ze wel in zilverfolie in. Reeds gedecoreerde cupcakes met botercreme dien je in de koelkast te bewaren.