Print

Recept: Croissant wafels ‘Croiffles’

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een verrukkelijke ‘food hybride’! Maak eens wafels van croissantdeeg in je wafelijzer klaar. Deze zogehete ‘croiffles’ zijn heerlijk voor het ontbijt of de brunch. Gebruik voor dit recept wel de XL croissantdeeg om een grote ‘puffy’ croissant wafel te krijgen. (Kleinere croissantjes kan ook, maar die verbranden snel en worden sneller hard). Heerlijk met bijvoorbeeld gebakken eieren & spek, of scrambled eggs met gerookte zalm! Maar zoete variatie kan ook hoor!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 blik XL croissantdeeg – voor 6 stuks
  • bakspray
  • wafelijzer

Toppings:

Instructions

  1. Verwarm het wafelijzer een paar minuten voor op hoogste stand. 
  2. Rol het croissantdeeg af en snijd met een mes de ‘stippellijnen’ door om 6 XL driehoeken te krijgen.
  3. Maak een inkeping aan de korte zijde van de driehoeken en trek het deeg iets uit elkaar. Rol elke lap zo breed mogelijk op tot een croissant.
  4. Spray het wafelijzer royaal in met bakspraak en plaats twee stukken deeg in het ijzer.
  5. Sluit het deeg en ‘pof’ het bladerdeeg in 1-3 minuten tot een croissant wafel ofwel ‘croiffles’. Open het ijzer gerust tussendoor om te kijken dat het niet te hard gaat en je met zwarte verbrande croissants eindigt.
  6. In de tussentijd kun je de toppings gaan bereiden zoals de eieren bakken etc. Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Heb je alleen een ‘normaal’ blik croissantdeeg (6 stuks) in huis? Snijd twee driehoeken dan in de lengte doormidden en ‘plak’ deze stroken tegen de andere 4 aan om een grotere driehoek te maken (zie video). Qua hoeveelheid deeg kom je dan op hetzelfde uit als met XL croissants, alleen heb je dan slechts 4 stuks ipv 6.