Voor je begint: zorg ervoor dat je ingredienten op kamertemperatuur zijn. Haal ze hiervoor 30 minuten van tevoren uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Spray het bakblik in met bakspray en leg een, op maat geknipt, langwerpig stuk bakpapier over de bodem en overhangend over twee zijkanten.
- Klop op medium snelheid de roomboter met de suikers en zout in 2-3 minuten tot een smeuïg mengsel ontstaat.
- Voeg hierna de eieren een voor een toe aan het mengsel. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei is opgenomen.
- Verlaag nu de mixersnelheid en giet karnemelk, olie en vanille erbij. Zet daarna de mixer op medium hoog en klop door gedurende 5 minuten. Het mengsel zal verdubbelen in volume en witter worden.
- Verlaag daarna de mixsnelheid en voeg de bloem, bakpoeder en 50 gram regenboog sprinkles toe Klop maximaal 1 minuut door op late snelheid, tot alles goed vermengd is. Schep het beslag in het bakblik, strijk de bovenkant glad en strooi een extra 25 gram regenboog sprinkles over de bovenkant. Bak de confetti cake gedurende 30-35 minuten gaar in de oven.
- Voor de topping mix je de boter met de roomkaas zacht en romig in de keukenmixer. Doe dit op medium snelheid gedurende 2-3 minuten. Voeg daarna de stroop, en vanille toe en mix nog eens 2-3 minuten door. Tot slot verlaag je de mixsnelheid en voeg (langzaam) de poedersuiker zout en bakpoeder toe. Verhoog dan weer de mixersnelheid en klop nog een extra 2-3 minuten door.
- Zorg ervoor dat de confetti cake volledig is afgekoeld alvorens je hier de cream cheese frosting overheen spatelt. Maak de bovenkant af met de overgebleven 25 gram regenboog sprinkles en steek er kaarsjes in voor de jarige job!
Eet smakelijk! Groetjes, Betty