Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Verwarm een oven voor op 150 graden / 135 hete lucht. Plaats eventueel een bakje water onder in de oven. Spray de cakevorm in met bakspray (of kwast in met boter). Bekleed de cakevorm met bakpapier en laat dit ‘overhangend’ over de zijkanten hangen.
- Klop de boter, suiker en zout gedurende 10 minuten volledig zacht en romig met de keukenmixer op hoge snelheid.
- Verlaag de snelheid en voeg de eieren één voor één toe: Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal opgenomen is tijdens het kloppen. Het cakebeslag zal er nu ook steeds witter uit komen te zien. Vervolgens voeg je de melk en lemon curd toe en laat rustig kloppen tot dit vermengd is. Zet daarna de mixer uit.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel , maanzaad en citroenschilletjes toe en spatel dit door het botermengsel.
- Vul het cakeblik met het beslag, strijk de bovenkant glad met de spatel en bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur (60 minuten). De Citroen-Maanzaad Cake is gaar als je er een (saté)prikker in steekt, en deze er weer helemaal schoon uitkomt. Laat anders nog een paar minuten langer garen in de oven en doe opnieuw de prikker test.
- Haal de cake uit de oven en laat nog minstens 10 minuten afkoelen in de vorm. Til de cake uit de vorm en laat daarna helemaal afkoelen op een rooster.
- Voor de topping: roer je het poedersuiker los met de helft van de citroensap en water. Is het te droog? voeg dan beetje bij beetje meer van beiden toe. Lepel de glazuur over de afgekoelde cake en laat opdrogen. Decoreer eventueel met flinterdunne plakjes citroen.
Veel succes! Groetjes, Betty