Print

Recept: Chocoladetaartje met havermout en amandel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Hoe beter dan dit nieuwe jaar te beginnen met een lekker een gezond voornemen: meer havermout taartjes op het ontbijtmenu zetten 🙂 Te beginnen dit chocoladetaartje met havermout en amandel! Een lekker glutenvrij 1-persoons ontbijttaartje om van te smullen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 1- 2 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 40 gr havermout
  • 20 gr amandelmeel
  • 1 el cacao poeder
  • ½ tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 ei
  • 12 el maple syrup
  • 2 tl amandelpasta (of pindakaas)
  • ½ tl vanille extract
  • 30 gr fijngehakte chocolade

Extra:

  • keukenmixer
  • kleine springvorm 1012 cm (of ramequin)
  • bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Gebruik een klein bakvormpje en bekleed deze met bakpapier.
  2. Stop de havermout, amandelmeel, cacao, bakpoeder en zout in de keukenmachine en mix deze goed fijn.
  3. Klop ondertussen in een kom het ei los met de amandelmelk, maple syrup, 1 tl amandelboter en de vanille. Spatel hier het havermoutmeel doorheen en tot slot 20 gram van de gehakte chocolade.
  4. Bak het chocoladetaartje gedurende 20-25 minuten in de oven. Zodra deze uit de oven komt lepel je de overgebleven tl amandelboter er overheen en tevens de rest van de gehakte chocolade.
  5. Laat 5 minuten in de vorm afkoelen en plaats daarna eventueel op een bordje. Bij gebruik van een ramequin kun je de taart zo uit de vorm lepelen.

Eet smakelijk!