- Maak als eerste de karamel topping: Klop de roomkaas met de dulche de leche en vanille op medium snelheid tot alles net vermengd is. Dek de kom af met folie en plaats minstens 1 uur minuten in de koelkast om een beetje op te stijven.
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de lichtbruine basterdsuiker met de fijne suiker en cacao in een kommetje. Snijd de plakken bacon doormidden zodat je 24 kleine strips hebt. Wentel deze door het suiker mengsel en leg op de bakplaat. Bak de gesuikerde bacon gedurende 15-20 minuten in de oven tot deze mooi bruin en krokant zijn. Verplaats naar een groot bord, dep droog met een keukenpapiertje en laat volledig afkoelen.
- Ondertussen stop je de zonnebloemolie, koffie, bruine suiker, cacao poeder en chocolade in een au-bain marie pan en laat al roerende smelten. (TIp: Je kunt dit ook in een kommetje in de magnetron doen – 2 minuten op 600-750 wt) Laat daarna 15 minuten afkoelen.
- Stop de bloem, fijne suiker, baking soda en zout in de mengkom van een keukenmixer. Roer alvast door elkaar.
- Giet de karnemelk en de eieren bij het chocolade mengsel en roer goed door tot een smeuige massa. Schep dit bij de bloem in de mengkom en plaats de garde. Mix het beslag op middelhoge snelheid gedurende 1-2 minuten.
- Bekleed de springvorm met bakpapier enof bakspray. Schep daarna het beslag in de springvorm en bak gedurende 45 minuten in de oven. De cake is gaar als je een prikker in het midden steekt en deze er droog uit komt. Laat 10 minuten koelen in de vorm en daarna volledig afkoelen op een rooster.
- Snijd de gesuikerde bacon in stukjes. Spatel de karamel room over de afgekoelde cake en top af met de bacon stukjes en salt flakes. Serveer direct.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty