Print

Recept: Chocolade Karamel taart

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze chocolade karameltaart is zeer eenvoudig om te maken. Met gecondenseerde melk en bovenlaag van pure chocolade.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 uur
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 90 minuten.
  • Yield: 8-10 personen 1x
  • Category: Taart

Ingredients

Scale
  • 1x recept zanddeeg (vers gemaakt, of uit de vriezer),
  • 1 blikje gecondenseerde melk (380 ml),
  • 2 volle eetlepels (karamel) stroop,
  • 60 gram roomboter (in stukjes),
  • 200 gram chocolade (70%),
  • 2 eetlepels slagroom (ongeklopt),
  • beetje extra boter + poedersuiker.

Extra:

  • lage taartvorm 20 cm, met losse bodem,
  • bakbonen of bak-rijst,
  • bakpapier.

Instructions

  1. Maak als eerste het zanddeeg , of haal uit de vriezer om te ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden / 160 hete lucht.. Beboter de taartvorm en ‘stof’ deze af met een beetje poedersuiker.
  3. Rol het zanddeeg uit (ca. 5 mm dik) en bekleed hier de taartvorm mee. Trim de randjes en prik met een vork gaatjes in de bodem. (ps. Je zult wat deeg overhouden omdat de vorm een slagje kleiner is als het recept. Dit deeg kun je invriezen (niet een 2e keer!) of gebruik het restant om bijvoorbeeld een paar koekjes te maken.) ChocoCaramel 2-001
  4. Leg een velletje bakpapier op de bodem, en vul deze met rijst of bakbonen. Bak de bodem gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder het bakpapier en de rijst (of bakbonen) en bak de taart een extra 10 minuten. Laat hierna goed afkoelen.ChocoCaramel 3-001
  5. Verwarm een steelpannetje, op laag vuur, met de gecondenseerde melk, boter en stroop, en breng zachtjes aan de kook. Blijf voortduren roeren (om aanbranden te voorkomen) en laat 2-3 minuten doorkoken. De karamel is nu net pudding. Giet de karamel op de deegbodem en laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast. ChocoCaramel 4-001
  6. En ten slotte: breek de chocolade in stukjes en laat smelten in een steelpan, op laag vuur. Draai het vuur uit en roer de slagroom er door heen. Het mengel wordt meteen dikker, en dient direct over de taart uitgesmeerd te worden. Met de bolle kant van een lepel kun je nu een paar keer zachtjes op de chocolade tikken en deze een beetje omhoog trekken. Daardoor krijg je van die warrige pieken op de taart. Laat daarna nogmaals 30 minuten opstijven in de koelkast.
  7. Bestrooi de chocolade karamel taart met cacao, snijd in punten en serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Bewaar de taart afgedekt in de koelkast. Dan is hij minstens 3 dagen houdbaar.