Print

Recept: Carrotcake-Smoothie Bowl

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze carrotcake smoothie bowl met havermout en wortelsap is een echte guilty pleasure Het is een heerlijke smeuige smoothiebowl geworden met een lekkere bite van havermout. Heerlijk vullend en tegelijkertijd heel gezond! Let op! Het wortelsap kun je kant-en-klaar kopen maar dient wel 1 avond van tevoren ingevroren te worden!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 1-2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 150 ml wortelsap, in bevroren deelblokjes
  • 1 bevroren banaan
  • 3 eetlepels havermout
  • 3 medjool dadels, ontpit
  • 1 theelepel vanille extract
  • snufje kaneel
  • 150 ml (amandel)yoghurt

Goede toppings zijn:  Gemalen lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, stukjes dadels, plakjes banaan, walnoten of pecannoten.

Instructions

  1. Voeg de blokjes wortelsap, banaan, havermout dadels, vanille en kaneel in een blender en maal tot een grove maar dikke, romige smoothie. Mocht de blender een ‘crushed ice’ functie hebben, dan zou ik je willen adviseren deze optie te gebruiken bij bevroren producten.
  2. Roer de yoghurt door de Carrotcake smoothie bowl, of ‘pulse’ deze heel kort in de blender er door. Schep de smoothie in een kom serveer direct. Garneer eventueel deze smoothie bowl met een extra schep yoghurt, wat fijngehakte dadels en walnoten.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty