Print

Recept: Carrot cake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Dit overheerlijke recept voor carrot cake is werkelijk ieders favoriet. Voor op een verjaardag, voor bij de koffie, of gewoon tussendoor. Heerlijk smeuïg en boordevol mooie smaken en een beetje crunch. Worteltaart is een absolute topper!

  • Author: Rutger van den Broek
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 35 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: Cake
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale

Carrot cake beslag:

  • 175 gram lichtbruine basterd suiker,
  • 125 ml zonnebloemolie,
  • rasp van een halve sinaasappel,
  • 0.25 tl zout,
  • 2 eieren,
  • 150 gram bloem,
  • 2 theelepels bakpoeder,
  • 2 theelepels speculaaskruiden of pumpkin spice kruiden,
  • 200 gram geraspte wortel of winterpeen,
  • 60 gram pecannoten, gebroken,
  • 60 gram rozijnen.

 

  Om af te toppen:

  • 125 gram roomkaas,
  • 50 gram roomboter,
  • 125 gram poedersuiker,
  • 30 gram pecannoten of walnoten.

 

  Extra:

  • vierkant bakblik 20x 20 cm,
  • bakpapier,
  • mixer met garde.

Instructions

  1. Zorg er al eerste voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze hiervoor 30 minuten van tevoren uit de koeling. Verwarm de oven voor op 175 graden celcius (160 hetelucht). Klip bakpapier op maat voor de vorm (zie video). Vet het bakblik in met boter of bakpray en bekleed met het bakpapier.
  2. Doe de zonnebloemolie, basterdsuiker, rasp van de sinaasappel en zout in een kom en mix dit samen gedurende 3 minuten. Doe de eieren er  een voor een bij. Zodra alles net aan gemixt is, zet je de machine uit.
  3. Meng in een separate kom de bloem, met het bakpoeder en de speculaaskruiden. Roer deze met een spatel door het beslag. Tot slot voeg je de geraspte wortel, pecannoten en rozijnen toe en roere het geheel nogmaals door. Schep het carrot cake beslag in de bakvorm en bak de worteltaart in 35-45 minuten gaar in de oven. Laat de cake daarna, in de vom, afkoelen op een rooster.
  4. Voor het roomkaasglazuur: Mix de roomkaas, boter en poedersuiker zacht en romig in de mixer. Spatel dit over de afgekoelde carrotcake. Bestrooi met nog wat extra gehakte pecannoten en/of walnoten.

Eet smakelijk! Groetjes, Betina

Notes

Bewaar de afgekoelde carrot cake zonder topping gerust op het aanrecht, verpakt in wat folie. Eenmaal besmeerd met de roomkaastopping dien je de worteltaart in de koelkast te bewaren.