Op vakantie in Griekenland maakte ik kennis met de Cafe Frappe. Dit verkoelende drankje is ideaal op zomerse dagen, en is er in verschillende varianten. De basis ijskoffie-mix bestaat uit door en door gekoelde oploskoffie. En afhankelijk van het variatie recept voeg je er melk of een bolletje vanille ijs aan toe. Deze Griekse ijskoffie wordt in de cocktailshaker bereid gemaakt.
Ingrediënten basis ijskoffie-mix:
Bereidingswijze basis ijskoffie-mix:
Schud 150-200 ml ijskoffie-mix + een flinke hand ijsklontjes in een cocktail shaker. Schud goed door elkaar en giet vervolgens in een hoog glas. Serveer met een rietje, en eventueel wat extra suiker.
Schud 150 ml ijskoffie-mix + 100 ml koude melk + een flinke hand ijsklontjes in een cocktail shaker. Giet in een hoog glas en serveer met een rietje, en eventueel wat extra suiker.
Stop 1 bolletje vanille ijs onderin een hoog glas. Schud 150 ml ijskoffie-mix + 100 ml koude melk + een paar ijsklontjes in een cocktail shaker. Giet dit bovenop de vanille ijs en serveer met een rietje, eventueel wat extra suiker en een ijslepel.
Traditioneel geven de Grieken er nog een extra glas water (met ijsblokjes) bij, zodat de Cafe Frappe steeds aangelengd kan worden. Zo kun je extra lang genieten van je ijskoffie, en extra water drinken is altijd goed op warme dagen.
Find it online: https://bettyskitchen.nl/cafe-frappe/