Print

Broodje Mortadella & Burrata

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit broodje mortadella & Burrata is een heerlijke Italiaanse lunch of take away. Combineer met pistachenoten en eventueel balscamico. Je kunt deze geweldige combinatie serveren op ciabatta, focaccia of schiacciata, maar simpelweg op een kaiserbroodje kan ook. Als het brood maar een beetje steviger is een bite heeft.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 flinke eetlepel pistachepasta (zie notes)
  • 1 (kaiser) broodje
  • 50 gram mortadella
  • ½ bolletje burrata
  • balsamico creme (of gebruik balsamico azijn of )
  • verse basilicum
  • peper & zout

Instructions

  1. Indien je brood nog afgebakken dient te worden verwarm dan de oven voor en bak deze volgens de instructies.
  2. Snijd het broodje overlangs door en besmeer de onderste helft met de pistachepasta.
  3. Verdeel hier de mortadella overheen en leg de gehalveerde burrata er bovenop. Eventueel scheur je deze met je handen of een vork nog wat meer uit.
  4. Druppel de balsamico creme over de kaas en breng op smaak met zout en peper.
  5. Top het broodje af met een paar blaadjes basilicum en eventueel wat extra pistachenoten. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Notes

Zelf pistache pasta maken

voor dit recept kun je pistache pasta uit een potje gebruiken (let wel – liever niet de gezoete versie) maar je kunt dit ook zelf maken. Check hier de basis voor zelf notenpasta maken en leg een potje voor dit soort recepten aan in je voorraadkast.

 

Zoet vs Hartig

dit broodje Mortadella & Burrata heeft een tikkeltje zoete smaak door de balsamico creme en pistachenoten. Wil je een meer hartige twist roer dan gelijke delen pistache pasta en groene basilicum pesto los in een kommetje en bestrijk hiermee het broodje. Laat de balsamico dan achterwege en beleg met extra rucola sla. Enjoy!